Gıda Mühendisliği “Kariyer Günü” Etkinliği Gerçekleşti


Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından organize edilen “Kariyer Günü” etkinliği, başta Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Tokgöz olmak üzere üniversitenin akademik ve idari personeli, çevre üniversitelerin gıda mühendisliği bölümü öğrencileri ve sektörden temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti.

İki oturum halinde gerçekleşen ve tüm gün süren etkinlikte konuşmacı olarak Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünden (ÇAYKUR) Uzman Şaziye Çeper Ilgaz, Anadolu Etap Penkon Mersin Fabrika Müdürü İsmet Mısır, Besler Gıda ve Kimya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi AR-GE Direktörü Fatma Nevin Başaran, Çağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim İnan, UNMAŞ (UNO Ekmekçilik) Anonim Şirketinden AR-GE Direktörü Tülay Kahraman Genç, Sunar Grup’tan Gıda Mühendisi Suat Söbüçovalı yer aldı.

Sabah oturumunun başlangıcında bir konuşma yapan Adana BTÜ Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Kola, bölüm tarafından yapılan projeler ve kuruluştan itibaren alınan yol hakkında istatistiki verilere dayalı bir sunum gerçekleştirdi. Gıda Mühendisliği Kariyer Günü etkinliğinin ikincisini gerçekleştirmekten duyduğu heyecanı dile getiren Prof. Dr. Kola, katılımcılara teşekkür etti. Sabah oturumunda konuşmacı olarak Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünden (ÇAYKUR) Uzman Şaziye Çeper Ilgaz, Anadolu Etap Penkon Mersin Fabrikasından İsmet Mısır, Besler Gıda ve Kimya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinden Fatma Nevin Başaran yer aldı. Öğleden sonraki oturumda ise Çağ Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. İbrahim İnan, UNMAŞ (UNO Ekmekçilik) Anonim Şirketinden Tülay Kahraman Genç ve Sunar Grup’tan Suat Söbüçovalı’nın konuşmaları dinleyiciler tarafından ilgiyle dinlendi.

Yapılan her iki oturumun ardından konuşmacılar katılımcıların yönelttikleri soruları yanıtladılar. Adana BTÜ Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Kola ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Haşim Kelebek, hem konuşmacılara hem de etkinliğin düzenlenmesinde katkıda bulunan Adana Ticaret Odası, Güneyliler Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. MADO (Yaşar Dondurma ve Gıda Maddeleri Anonim Şirketi) ve Mustafa Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümüne günün anısına plaket ve teşekkür belgelerini takdim ettiler. Etkinlik, tüm öğrenci ve öğretim üyeleri ile birlikte yenilen akşam yemeği sonrası son buldu. 


© 2017 Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Tüm Hakları Saklıdır.

Scroll To Top